Kettős kulturális élmény részesei voltak mindazok, akik felkeresték péntek délután a művelődési központ Műélmény Kávézóját.

A teltházas program közönségét Halász Géza kiállítása fogadta, ami a hónap végéig tekinthető meg. A neves webgrafikus munkásságát reprezentáló tárlaton több díjnyertes alkotás is megtekinthető, többek között az a Feszty Körkép is amivel 2000-ben Magyar Karikatúraművészeti Fesztivál nagydíját nyerte el a művész.

A kávézó pénteki, világjáró előadója a felvidéki Léváról érkezett. Brnák Róbert Dubairól tartott vetítettképes előadása a Vörös tenger partján épült metropolis különlegességeivel ismertette meg a jelenlévőket.

Dubai a csodák birodalmának is mondható. A világon szinte sehol nem tapasztalható ilyen mérvű fejlődés, kreativitással párosítva, mint itt, ahol semmi nem tűnik lehetetlennek, az emberi képzeletnek nincs határa. Az úti cél ma már egyre inkább elérhető, megfizethető a turisták számára, és könnyebbség az is, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe vízummentes az utazás.

- A város gőzerővel készül a 2020-as világkiállításra – hangzott el a rendkívül érdekes prezentáció során.

2018. november 24., 09:12