Az OSE a hétvégén az MTK-Törökbálint ellen játszotta soron következő mérkőzését. A cél mindenképpen a győzelem megszerzése volt, valamint az is, hogy a veszprémi vereség után egy jó mérkőzésen térjenek vissza a győzelmek útjára.

Úgy tűnt, hogy szépen fokozatosan sikerül ellépni az ellenféltől, ami azt eredményezte, hogy az első negyed vége felé a tíz pontos különbség realizálódott. Sajnos néhány figyelmetlenség a védekezésben oda vezetett, hogy a negyedet csak 5 pontos előnnyel zárták a hazaiak.

Rosszul kezdődött a második negyed, pontatlanok voltak a támadások, amit az ellenfél jól használt ki, ennek az lett az eredménye, hogy egy rövid időre a vezetést is átvette. Időkérést követően rendeződtek a sorok, jól működött a védekezés és agresszíven támadva egy nagyon szép 17-5-ös futást produkált a csapat. A pihenőre 11 pontos előnnyel vonulhatott.

A harmadik negyedben aztán azt kapta a lelkes publikum, amire mindig is vágyott, és ez a játékrész tulajdonképpen eldöntötte a találkozó végkimenetelét. Az utolsó játékrész ismét kiegyenlítettebb eredményt hozott, de a kitűzött célt a csapat teljesítette, hisz magabiztos győzelmet aratott.

Sebastjan Krasovec: „Gratulálok a csapatomnak a nagyarányú győzelemhez! Ellenfelünk leginkább zónát védekezett, így alkalmunk nyílt gyakorolni a támadást ilyen védekezés ellen is. Nem tudok elmenni azon incidens mellett, ami a harmadik negyedben történt, amikor fiatal játékosunkat az ellenfél mindkét könyökét használva nyakon ütötte, bármiféle következmény nélkül. Azt gondolom, hogy az ilyen történések semmilyen módon nem tartoznak a kosárlabdához, nem valók a pályára. Véleményem szerint meg kellene tisztítani a bajnokságot ezektől az esetektől."

  • OSE Lions - MTK Törökbálint 92-61 (21-16, 21-15, 31-10, 19-20)
  • Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok, 624 néző
  • Játékvezetők: Surányi, Major, Kruk
  • OSE: Illés 17/12, Abell 12/6, Mohácsi 16/12, Nshimba 8, Hegedűs 7/3
  • Csere: Zsíros 12/12, Anda 12, Kiss K.-, Burai 6/3, Kiss Á.-, Sömenek 2, Karanfilovski -
  • Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
  • Másodedző: Georgi Bujukliev
2018. november 25., 14:00