Oroszlány főterén Lazók Zoltán polgármester üdvözölte a vendégeket és a település lakóit advent első vasárnapjának alkalmából, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy kétféle karácsony létezik.

Az egyik akaratunkon kívül az éjszakák és a nappalok rendszeres váltakozásával közeledik, karácsonyfával, megterített asztallal, pihenéssel, ajándékokkal. A másik karácsonyt nem hozza el a naptár, csak bennünk, tetteinkben létezik, ha elismerjük, ha nem. Ez a lélek, a szeretet, a gondoskodás, az együvé tartozás ünnepe.

- Szeretetteljes, békés napokat kívánok mindenkinek, és sok boldogságot, sikert az új esztendőben – zárta gondolatait a városvezető, majd Farkas Etelka evangélikus lelkész áldását követően meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját.

A szabadtéri színpadon Polonkai Renáta, Magyar Viktória, Dézsenyi Zsófi és R. Kárpáti Péter karácsonyi összeállítása nyitotta a kulturális programok sorát, majd a For You Acapella együttes folytatta. Advent első vasárnapját Malek Andrea koncertje zárta a főtéren.

Az adventi rendezvénysorozatról a PROGRAMAJÁNLÓ menüben olvashat részletesen

2018. december 03., 05:44