Negyedik alkalommal rendezték meg a Borbálai Közösségi Házban a Szent Borbála Napokat, amely során rendre bemutatják kézműves termékeiket a ház közösségének tagjai.

- Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén ismét színes programok és élmények várják a közösségi házba betérőket. Az év valamennyi klubnapján és a mai napon is érződik az itt jelenlévő közösség összetartozása. Számomra a mai nap azért is különleges az adventi ünnepségsorozatok között, mert a megnyitó után Önök által is megtekinthető, kézzel és a szívvel készített csodaszép, kreatív és szinte művészi alkotások jelzik, hogy köztünk van a szeretet. A készítőket a derék, a szem fájdalma, a tű hegye és a festék ragadása sem tántorította el, hogy boldogságot okozzanak nekünk. Kérem, hogy a kiállítás megtekintése során a szeretet érzését a szem gyönyörködésével, gratuláló és köszönő szavakkal fejezzük ki magunk is – ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg vasárnap délután File Beáta jegyző a tárlatot, aki így folytatta: Nem a drága ajándékok jelentik a fényt a lelkünkben, hanem a szándék, hogy önmagunktól mit adhatunk önzetlenül. Ahol béke és szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot, közösséget lehet teremteni. Figyeljünk arra, hogy a szeretet lángja ne csak néhány napig, az ünnep idején éljen a szívünkben, hanem a hétköznapokon is megmaradjon az izzása. Éljünk úgy, hogy szeretettel viseltessünk embertársaink iránt, hogy életünkben ne legyen helye a haragnak és a gyűlölködésnek.

A bemutatón - többek között - foltvarrásos technikával készült karácsonyi munkák, csipkedíszek, adventi gyertyák, ajándéktárgyak, hímzések, grincsek és adventi koszorúk tekinthetők meg kedd délutánig a közösségi házban.

2018. december 04., 06:20