Egymást követik a szociális szolgálat karácsonyváró programjai a szakmai egységekben.

Hétfőn a családok átmeneti otthonában, tartottak bensőséges hangulatú adventi rendezvényt, szerdán a hajléktalan szálló lakóinak szerveztek programot, csütörtök délelőtt pedig az idősek otthonában fogadta és köszöntötte a bennlakókat és a nappali klub tagjait Lackovics Irén intézményvezető.

Az eseményen a Cirill táncstúdió fiataljai örvendeztették meg produkcióikkal a jelenlévőket, ezt követően pedig a nappali klub tagjainak karácsonyi, irodalmi összeállítása melengette a lelkeket. Az intézmény dolgozói az eseményen szeretetcsomaggal kedveskedtek mindenkinek, de mint azt Lackovics Irén elmondta, nem feledkeznek meg a szenteste megünnepléséről sem.

A szolgálat azonban nemcsak saját szakmai egységeiben igyekszik emlékezetessé tenni az ünnepeket, hiszen a közelmúltban csatlakoztak egy magánszemély azon kezdeményezéséhez, amelynek során az ünnepek előtt a gyermekotthonokban élő gyermekek számára gyűjtöttek táblás csokoládékat. Az akció során 258 csoki érkezett a Meseliget óvodától, az Oroszlányi Sport Egylettől és szurkolóitól, valamint a kecskédi Német Nemzetiségi Általános Iskola 3. osztályától, amiket a napokban juttattak el a gyermekotthonokba.

2018. december 20., 13:28