A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és Oroszlány Város Önkormányzatának konzorciumi együttműködésében valósult meg a „Helyi foglalkoztatási együttműködések az oroszlányi járásban” című európai uniós projekt.

A másfél éves projekt a hátrányos helyzetű álláskeresők 9 meghatározott célcsoportjára fókuszált, legfőbb célkitűzése az elhelyezkedés akadályainak megszüntetése és a tartós foglalkoztatás elérése volt. Az Európai Szociális Alapból, valamint a hazai költségvetési előirányzatból 215,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült kezdeményezésben minden ügyfél egyénre szabott, komplex foglalkoztatási programban részesült.

A sikeres megvalósítás során a tervezett 139 fő helyett végül 164 álláskereső került be a programba. Közülük 28 fő szerzett piacképes szakmát is intézménytakarító, valamint targoncavezető képzés elvégzésével. Az elsődleges munkaerőpiacon, ezen belül is túlnyomó többségben az oroszlányi járásban működő közel 50 mikro-, illetve kisvállalkozásnál mintegy 110 személy helyezkedett el. Ehhez 96 millió forint bérjellegű támogatást nyújtott a projekt.

2018. december 28., 10:23