Rendkívüli üléssel kezdte munkáját csütörtök délután a város képviselő-testülete, amin egyetlen napirendi pont megvitatása várta a döntéshozókat: a Szociális Szolgálat Családok Átmeneti Otthonának ideiglenes elhelyezése.

Mint arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat eredményesen pályázott a fejlesztési forrásokra, így lehetőség nyílt a korábbi irodaépületben elhelyezett intézmény teljes felújítására, korszerűsítésére. A beruházás a teljes épületet érinti, ablakcserére, hőszigetelésre, a szobákba vizesblokkok beépítésére, a villamos-hálózat felújítására, a gépészeti rendszer átalakítására, a közösségi helyiségek fejlesztésére irányul. A kiköltöztetést igénylő kivitelezési munkák 2019. február-április hónapokban valósulnak meg.

Az intézményben tartózkodó családoknak és a szakmai tevékenységet végző munkatársaknak kell a felújítás idejére más ingatlanban ideiglenesen helyet biztosítani. Erre négy lehetőséget elemzett az előterjesztés, s végül a Fortis szállót javasolta, amit a grémium egyhangúlag támogatott.

Az ülés anyagát megtekintheti weboldalunkon.

2019. január 11., 07:20