Egy kis egyesület sikeres éve – ez volt 2018. – kezdte évértékelő beszámolóját szombat délután Likerecz Attila, a súlyemelők vezetőedzője.

Három első hely a diákolimpián, két arany a tini OB-n, Huszka Mihály aranya a masters Európa bajnokságon, a lánycsapat elsősége az olimpiai reménységek tornáján, 7-8. helyezés az U15-17-es Európa bajnokságon, hat győzelem a junior magyar bajnokságon és egy a felnőtt OB-n, s nem utolsó sorban bronzérem az erőemelő világbajnokságon, majd arany az országoson.

- Ezek az eredmények tiszteletet parancsolóak, s vezették a csapat pontverseny 4. helyére az oroszlányiakat, míg a korosztályos magyar bajnokság pontversenyének megnyerése tette fel a koronát a tavalyi munkára – összegezte az évet Likerecz Attila.

Az eseményen Bagócs János edző névre szólóan elemezte a fiatalok tavalyi teljesítményét, amivel valamennyien kiérdemelték a jutalmat.

- Több mint kéttucatnyian járnak rendszeresen az edzésekre, és öregbítik Orosazlány hírnevét nemcsak az országban, hanem a nagyvilágban is – dicsérte az egyesületi munkát Lazók Zoltán polgármester, aki emlékeztetett arra, hogy 2018. egyik nagy eredménye volt a harmincnégymillió forintba kerülő edzőtermi felújítás, aminek eredményeként immár biztosított a nyugodt felkészülés.

A közösség munkájáról szólt elismerően Rajnai Gábor alpolgármester is, aki a nagy elődök, Benedek János, Bagócs János, Chudik Lajos, Balázsfi Zoltán, Dobó Lajos, Földi Csilla, Huszka Mihály és nem utolsó sorban a Likerecz család példájának folytatására kérte a súlyemelő reménységeket.

2019. január 20., 11:01