2018. a csapatépítéssel, valamint a példaképek állításával, új célok kitűzésével telt, miközben bővelkedtünk rangos hazai világversenyekben, ahol hazánk legjobbjainak szurkolhattunk.

Ezekkel a gondolatokkal kezdte szombat délután évértékelő összegzését a judosok vezetőedzője, Végh Tibor, aki a legemlékezetesebb versenyeket is felidézte: júniusban Győrben a Serdülő Világkupa, augusztusban Budapesten a Felnőtt Grand Prix, novemberben Győrben U23 Európa Bajnokság, majd Ifjúsági Világkupa.

- Egész évben élvezhettük az önálló edzőtermünket, ahol minden iskolai szünetben, vagy hétvégén, szombaton is készülhettünk. Javítottunk felszereltségünkön is, a felkészüléshez a mászókötelek és bordásfalak beszerzésével – köszönet érte önkormányzati képviselőinknek – mondta a vezetőedző.

Az Oroszlányi Judo Club versenyzői heti 3 alkalommal Végh Tibor vezető-edző irányításával, a tanfolyamosok pedig Polovicz József edzővel szintén heti 3 alkalommal edzenek. Az óvodások számára is biztosított volt a játékos ismerkedés a sportággal, Izsáki Erika edző tartotta a foglalkozásokat két helyszínen. Valamint Végh Tibor vezető-edző a Hunyadi M. Iskolában testnevelési óra keretében a 3. évfolyammal ismertette meg a judo alapjait. Így elmondhatjuk, hogy a város minden színterén jelen voltunk, összességében több, mint 100 főt mozgattunk meg. Ám mégsem vagyunk elégedettek, hiszen ennél több létszámot is elbír az edzőterem – hangzott el a beszámoló során.

Lazók Zoltán polgármester köszöntőjében többek között arról is szólt, hogy városunkban igazi közösség ápolja a sportág immár közel 60 éves történetét, olyan közösségé, amelynek tagjai a sportsikerek mellett, a mindennapokban is nagy családként öregbítik Oroszlány jó hírnevét Európa szerte.

- Kívánom, hogy a következő évtizedekben jó körülmények között, sok-sok gyerek ismerkedjen meg a judoval, legyen tele a tatami az edzéseken, kiváló eredményeket érjenek el, és találják meg boldogulásukat az életben – fogalmazott a városvezető.

Az eseményen Áncsák Kitti, Gyurkovszky Szilárd, Müller Olivér, Parti Petra, Juhacsek Renáta, Pinke Zsófia, Csontos Patrícia, Németh Alexander, Galamb Gergő, Praveczki Tamás, Gánics Botond Torda, Wertheim Dominik, Kakas László, Fülöp Anita, Kapitány Róbert, Bőhm Enikő, Kapitány Balázs, Krasznay Levente, Müller Krisztián, Áncsák Kiara Manna, Bőhm Péter, Becher Ferenc, Beck Máté és Rózsa Lili vehette át teljesítménye jutalmát, míg az edzők és sportolók szavazásának vándorkupáját 2018-as teljesítménye alapján Áncsák Kitti érdemelte ki.

2019. január 20., 11:04