Hír | Kultúra

Rég nem látott érdeklődés mellett ünnepelték Oroszlányban a Magyar Kultúra Napját kedden a művelődési központban.

Ismét sikerült bizonyítania a város lakóinak, hogy van igény a magas színvonalú komplex kulturális programokra. Az esemény nyitóprogramján eddig sosem látott tömeg préselődött be a kiállítóterembe, ahol az érdeklődés Cakó Ferenc grafikusművész, animációsfilm rendező, festő, képeinek szólt.

Elemzésében Tóth Enikő művészettörténész egy nagyon átgondolt szellemes, értő és átfogó beszédben értékelte a képeket, amit a művész külön is megköszönt. Ezt követően a nemzetközileg is ismert, Érdemes és Kiváló Művész, Cakó Ferenc homokanimációját tekinthette meg a közönség. Az, hogy ez a produkció - mely méltán világhírű - városunkban is bemutatásra került igazi kulturális csemege volt. A művész láthatóan jól érezte magát, és két ráadással hálálta meg a közönség odaadó figyelmét, akik vastapssal köszönték meg a műsort.

Ezután kerül sor az immár hagyományos Kölcsey Ferenc plakettek átadására, amellyel a város kulturális életében jelentős szerepet betöltő személyek elismerésére kerül sor. A díjazottak: Balaskó Ádám, Ocskai Simon és Pózner Gábor – róluk lásd külön anyagunkat.

A díjátadó után a Háy Come Beck zenés irodalmi műsorával zárult az ünnep. A Háy János író, költő, drámaíró és Beck Zoltán zenész, énekes (30Y) alkotta duó jelentős népszerűségre tett szert országszerte

A kiállítás február 10-ig tekinthető meg az OKSZÍK-ban, pénteken (25-én) pedig vetítéssel egybekötött beszélgetésre várják az érdeklődőket Cakó Ferenccel a Műélmény Kávézóba 17 órakor.

2019. január 23., 10:12