Bakonysárkányi, kisbéri és császári intézményekkel közösen pályázott sikeresen az oroszlányi Hunyadi Mátyás iskola a Digitális környezet a köznevelésben projekt forrásaiért.

Az elnyert 110 millió forintos támogatásból a tantestületek digitális módszertani képzéseken bővíthetik tudásukat és digitális eszközök kerültek az iskolákba. Ez utóbbi eszközök között kivetítő panelek, tabletek, LEGO robotok és építőeszközök, szoftverek vannak – számolt be az innováció megvalósulásáról péntek délelőtt Mészárosné Fehérvári Mónika, a Hunyadi iskola igazgatója.

A bemutatón ott volt Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, Kancz Csaba kormánymegbízott, Lazók Zoltán polgármester, Rajnai Gábor alpolgármester és File Beáta jegyző mellett az ipari parki cégek több vezető szakembere és a társintézmények képviselői is.

Mint elhangzott, a 2015/2016-os tanévben kapcsolódott be a LEGO Matek pilot programba, és az elmúlt években tartalmas együttműködés alakult ki az Edutus Főiskola LEGO robot körével. Diákok csoportjaival részt vettek a robotika foglalkozásokon, melyeken azt tapasztalták, hogy a felfedezésre, kísérletezésre épülő módszer az általános iskolásoknak is élményt ad. Játék közben fejlődnek a szociális kompetenciák, és a kognitív tudás számos területen bővül. Ezt követően döntöttek úgy, hogy adottságaik, lehetőségeik jó pozíciót kínálnak a további fejlesztésekhez. Célul tűzték ki, hogy a Hunyadi közel 600 diákjának oktatásához új, a meglévőknél modernebb digitális eszközökkel segítik, fejlesztik digitális kompetenciájukat, elsajátítják a digitális pedagógiai módszertant és beillesztik tanítási gyakorlatukba.

Az említettekhez nyújt nagy segítséget – többek között - a most beszerzett 30 tablet és 5 kivetítő panel, amelyeket a rendezvény résztvevői is megtekintettek.

2019. február 02., 12:01