Az elmúlt hét második mérkőzésén, pénteken a Békés volt az ellenfél, amely összetételében rutinos, sok csatát megélt, fiatal tehetségekkel rendelkező csapatot takart.

A mérkőzés elején, éppen a rutinosabb csapatrészük jó teljesítményének köszönhetően meglepően bátran és eredményesen játszva a vezetést is folyamatosan birtokolni tudták. Ebben az időszakban egy-egy felvillanástól eltekintve az OSE még nem pörgött azon a hőfokon, ahogy a szakvezetés, de a közönség is szerette volna.

A második játékrész már jelentős előnyt hozott, a negyed derekára állandósult a tíz pont körüli különbség, amelyből a félidőre 11 pontosra nőtt. A harmadik negyedben folyamatossá vált a hatékony védekezés és az abból indított, könnyű kosarakban jelentkező támadójáték, aminek következtében a húsz pontos különbséget is sikerült elérni.

Az utolsó negyedben tovább folytatódott az előny növelése. A szakvezetés mindenkit pályára tudott küldeni, mondhatni sikerrel, hisz mindenki pontszerző volt a mérkőzés során. A találkozó végjátékára az ellenfél fizikailag is elfáradt és egyre kisebb ellenállást tudott kifejteni. A végére harminc pontos különbség alakult ki, ami újabb biztos győzelmet jelentett.

Sebastjan Krasovec: „Először is gratulálni szeretnék a játékosaimnak a győzelemhez! Egy kosárlabda mérkőzés 40 percből áll, ez a mérkőzés jó példája volt ennek. Egy félidőn át az ellenfelünk tartotta velünk a lépést, aztán elfáradtak, faultproblémákkal is küzdöttek, így sikerült magabiztos győzelmet aratnunk."

OSE Lions - OMNIA Pub & Food Békés 97-67 (17-18, 28-16, 26-18, 26-15)
Helyszín: Krajnyik „Akác" András Sportcsarnok (655 néző)
Játékvezetők: Gelencsér, Maár, Reisz

OSE: Abell 18/9, Illés 12/3, Hegedűs 12, Nshimba 13, Mohácsi 17/6
Csere: Kiss K. 4, Burai 5/3, Bán 2, Anda 8, Zsíros 2, Kucsora 4/3

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

fotó: Babér Zoltán

2019. február 04., 07:25