Hír | Sport

Az alapszakasz végeredménye szempontjából nagyon fontos mérkőzés várt hétvégén a 3. helyen álló OSE-ra a 2. MAFC ellen, hiszen az oroszlányiak egy idegenbeli sikerrel még reális eséllyel küzdhettek az előrelépésért a tabellán.

Az első negyed azonban nem ennek megfelelően alakult, hiszen a vendéglátó 6-0-val nyitott és a végig vezetett a játékrész során, az oroszlányiak az eredmény után futottak.

A második negyed elején azonnal egyenlíteni tudott az OSE, de innentől kezdve továbbra is végig a hazaiaknál volt az előny. Igaz, a különbség végig öt pontot belül volt, a félidőben pedig kettővel mentek a hazaiak, vagyis teljesen nyílt volt az összecsapás.

A harmadik negyedet remekül kezdte a Lions és egy 7-0-s rohammal ötpontos előnyre tett szert. A jó játék a negyed derekáig tartott, 43-51 után azonban a hazaiak nagyjából másfél perc alatt produkáltak egy 9-0-s szakaszt és visszavették a vezetést. A negyed végén aztán ismét döntetlen volt az állás, vagyis az utolsó játékrészre maradt a döntés.

Ott nagyjából a negyed feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán a hazaiak fokozatosan elhúztak és végül tízpontos győzelmet arattak. A MAFC győzelmének kulcsa ezúttal is a szenzációsan játszó irányító, az amerikai Eric Gerard Washington volt, aki az őszi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is 31 ponttal segítette csapatát a győzelem megszerzéséhez. Az OSE veresége ellenére is maradt a harmadik helyen, de egyre kevesebb az esély az előrelépésre.

Sebastjan Krasovec: – Először is gratulálok a MAFC-nak a győzelemhez, ők játszottak ma jobban. Az amerikai játékosuk kiemelkedő teljesítményt nyújtott, amit mi nem tudtunk megfelelően lereagálni és ennek köszönhetően elveszítettük a mérkőzést.

Kosárlabda, NB I. B., Piros csoport, férfi, 19. forduló

  • MAFC–OSE Lions 83-73 (22-19, 15-16, 20-22, 26-16)
  • Budapest, vezette: Praksch P., Kovács N., Pécsi Zs.
  • OSE Lions: Abell 9, Illés 16/3, Mohácsi 13/3, Hegedűs 20, Nshimba. Csere: Kucsora 10/3, Zsíros 5/3, Bán, Anda.
  • Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
  • Az eredmény alakulása: 6. perc: 12-6, 16. perc: 28-28, 27. perc: 43-51, 35. perc: 65-64.
2019. február 14., 06:07