Sikeres tavalyi évet zárt Oroszlány civil életének egyik legaktívabb közössége, Oroszlány Barátainak Köre.

A pénteki évértékelő, évnyitó közgyűlésen Lazók Zoltán polgármester köszöntötte elsőként az egyesület tagjait, aki szólt arról is, hogy idén ősszel lesz negyed évszázada, hogy 1994 szeptemberében összefogtak az oroszlányi lokálpatrióták annak érdekében, hogy megóvják és továbbörökítsék városuk történelmi, kulturális és természeti értékeit.

- Egészséges lokálpatriotizmusukra alapozva a város közéletében azóta is kiemelkedő szerepet játszanak, tagjait a közösségi, kulturális hagyományok, értékek ápolása, a kulturális örökség védelme, a természetvédelmi kultúra fejlesztése és a lakosság önszerveződő közösségeinek támogatása jellemzi. Programjaik összeállításánál figyelemmel vannak a családok, az idősek, a fiatalok korosztályainak különböző igényeire, erősítve a nemzedékek közötti szolidaritást és az egyének közötti kapcsolatépítést – fogalmazott a városvezető.

Fátrai Erzsébet elnök prezentációjában idézte fel 2018. legemlékezetesebb pillanatait, a kiállítások szervezésétől a háromnapos „Farsangfarka” programig, a közösségi disznóvágástól az asszonybálig, a múzeumok éjszakájától az idősek akadémiájának sorozatáig.

Az Idősek Világnapja alkalmából az „Időskorúak kiválósága” – az egyesület által létrehozott - díj átadására került sor, és sikerrel zárult egyik legnagyobb vállalkozásuk is, az adventi programsorozat a betlehemes jászollal, a mikulásházzal, a mézeskalácsok, adventi koszorúk, díszített fenyőfák kiállításával és versenyével.

Az idén hagyományos eseményeik mellett méltó módon kívánnak megemlékezni az alapítás 25 éves jubileumáról is.

2019. február 16., 07:17