Százhatvanöt kilót nyomott az a sertés, amely feldolgozásával megkezdődött az Oroszlány Barátainak Köre télbúcsúztató rendezvénysorozata vasárnap.

Torma Lajos böllér vezetésével kéttucatnyian – köztük a szlovák nemzetiségi önkormányzat tagjai - gyűltek össze kora reggel a sporttelepen, hogy délutánra elkészítsék a kóstolót, amire a társszervek mellett a szponzorok és támogatók szintén meghívást kaptak, de ott volt Lazók Zoltán polgármester és Robert Andrási, a Nyitra megyei közgyűlés képviselője is feleségével.

Nem unatkoztak a jelenlévők, hiszen az ilyenkor „kötelező” áldomás, valamint a sült vér, pecsenye elfogyasztását követően az üstökbe került az orjaleves, a toroskáposzta, megtöltötték, majd sütötték a hurkát, a kolbászt, hogy illően lássák vendégül a meghívottakat.

Fátrai Márta, a barátok elnöke a továbbiakról szólva elmondta: a Farsang Farka program hétfőn az asszonybállal folytatódik a Bányász Klubban, amire csak jelmezben lehet belépni, majd kedden a záróeseményre várják este hat órára a főtérre Oroszlány lakóit, ahol elégetik a bajt, bút, bánatot, telet űző kiszebábot is.

2019. March 03., 16:07