Szép számmal vettek részt a kisgyermekes családok kedden délután az Oroszlány Barátainak Köre és a művelődési központ látványos télűző rendezvényén.

A Farsang Farka programsorozat zárásakén a Budapestről érkezett artista duó, az Alkalmi Csibészek interaktív családi műsorral szórakoztatták a nézőket. A fiatal zsonglőrök, miközben egy pillanatra sem szálltak le gólyalábaikról, beavatták a publikumot a farsang történetébe, majd a lelkes csöppségekből télűző zenekart verbuváltak, akik kereplők, fazekak, csörgődob és kolomp segítségével űzték el a telet.

A program a sokak által várt kiszebáb égetéssel zárult, melynek zsebében ott lapultak a résztvevők „bánatcédulái”. A műsor előtt ugyanis egy-egy cetlire bárki felírhatta, mit szeretne maga mögött hagyni: csalódást, betegséget, bánatot, hogy ezek a gondok-bajok a téllel együtt továbbálljanak.

Hamvazószerdával pedig megkezdődik a negyvennapos böjti időszak. A böjt a keresztények számára bűnbánati idő, amely alkalmat ad a lemondásra, a hitben való elmélyülésre és kiengesztelődésre, hogy méltóképpen felkészülhessenek Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére.

A Farsang Farka programsorozat képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

2019. március 06., 06:05