A Rákóczi kultúrotthon Károlyiné Plóza Melinda, a Falu-hagyományőrző és Kulturális Egyesület elnöke köszöntötte csütörtök délután a gazdákat, akik elhozták nedűiket a nyolcadik alkalommal megrendezett oroszlányi borversenyre.

A szintén jelenlévő Rajnai Gábor alpolgármester felidézte az évtizedekkel ezelőtti rendezvényeket, amelyek során az akkor vájáriskolában szerveztek hasonlókat a ’70-es évek végén a József Attila iskola kollektívájával.

- Ebből a kezdeményezésből nőtte ki magát a Bányász Klub megmérettetése, aminek egyenes folytatása a mostani mustra, amihez sok sikert kívánok a zsűrinek és a termelőknek – fogalmazott.

A helyiek mellett – többek között – Császárról, Kecskédről, Várgesztesről, Tatáról, Dunaszentmiklósról és Bokodról is érkeztek gazdák, szám szerint 28-an, akik 66 fajta bort neveztek be.

Mint az szokás a hasonló alkalmakkor, a 20 pontos rendszert alkalmazták az ítészek Horváth Mihály tatai hegybíró vezetésével: a tisztaságot 2-2, az illatot 4, az ízt és a zamatot, illetve az összbenyomást maximum 12 ponttal jutalmazták.

Mint a délután folyamán kiderült, nem volt rossz évjárat a tavalyi, hiszen 10 arany-, 15 ezüst-, valamint 14 bronz minősítésű bort kóstolhattak a 8. oroszlányi borverseny résztvevői.

2019. március 15., 14:35