A 90 éves Margit néninek az alpolgármester adta át a miniszterelnök emléklapját és az önkormányzat ajándékát vasárnap délután.

1929. március 20-án született kisparaszti család nyolcadik, legfiatalabb gyermekeként Ároktőn Aranyosi Mihályné (Margit néni), akit Rajnai Gábor köszöntött születésnapja alkalmából szerettei körében.

Az ünnepelt 1953-ban kötött házasságot, amiből két gyermeke, Éva és Mihály született. Dolgozott fizikai munkásként, de folyamatosan tanult, így lett normás, üzemi konyhavezető, majd bérelszámoló, végül munkaügyi előadó. 1975-ig, a gyár megszűnéséig a Szegedi Kenderfonó és Szövőipari Vállalat tiszacsegei telephelyén dolgozott, 1973-ban megkapta a Könnyűipar Kiváló Dolgozója kitüntetést.

2000-ben férjével Ároktőről Oroszlányba költöztek a már itt élő gyerekeikhez. 2014-ben, 61 évnyi házasság után maradt özvegyen.

Hat unokája, kilenc dédunokája van Margit néninek, aki idős kora ellenére még ellátja magát, mos, főz, takarít. Sokat olvas, tartja a kapcsolatot a kevés megmaradt rokonnal, visszaemlékezéseket ír, és szívesen mesél életéről az unokáknak, dédunokáknak.

2019. március 18., 06:48