A kutyák örökbefogadásához nyújt átfogó segítséget a Nébih „Fogadj örökbe!” címmel megjelent, ingyenesen letölthető kiadványa.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatója a felelős állattartásra hívja fel a kiskedvencek gazdáinak figyelmét, de az intézmény további célja az is, hogy a leendő kutyatartók az állatok megvásárlása helyett a menhelyeken tucatjával otthonra váró négylábúak közül válasszanak.

A kiadvány ismertetőjében kitérnek rá, hogy hazai állattartási kultúránk fejlesztésének egyik fontos láncszeme lehet, ha javítunk a kóborló ebek helyzetén, és egyre több állatkedvelő ember dönt inkább az örökbefogadás mellett.

A kötet a legfontosabb gyakorlati tanácsokkal szolgál a leendő gazdik számára, így a kutya örökbefogadásának jogi feltételei és a tartási költségek mellett abban is segítséget nyújt, hogy milyen szempontok alapján válasszunk magunk mellé olyan ideális négylábú társat, akinek igényeit valóban ki tudjuk szolgálni.

A kötet ingyenesen letölthető a Nébih Szabad a gazdi programjának weboldaláról, állatmenhelyek és gyepmesteri telepek pedig nyomtatott formában is igényelhetik.

2019. március 20., 21:10