Mint az országban oly sok helyen, városunkban is sokan csatlakoztak a TeSzedd szemétszedési akcióhoz.

A hét közepén az Eötvös L. Szakgimnázium kezdeményezésével indult környezetünk megtisztítása, majd őket követték a gimnázium és a Benedek diákjai, szombaton pedig családok, baráti társaságok, egyesületek tagjai, sportolói vettek fel kesztyűt, hogy megtisztítsák Oroszlányt és a környék erdeit, - többek között Majkot is.

A Te Szedd! magyarországi mozgalmához az oroszlányi BorgWarner csapata is csatlakozott a hétvégén. Szombat reggel ragyogó napsütésben több mint 30 lelkes önkéntes gyűlt össze az autóalkatrész gyártó vállalat kapujában, ahová többen családdal együtt érkeztek.

Az önkéntesek a Bányászati múzeum nagyon szemetes környéke után, a délelőtt során megtisztították a forgalmas főút két oldalát is, így Majk ezen részén a turistáknak most már nem kell a hátrahagyott szeméthalmok között kirándulnia. Az akció sikeres volt, a dolgos kezeknek mintegy száz zsákot sikerült megtölteni a tájidegen hulladékkal.

Aki még részt akar venni a szemétszedésben, azt 30-án, szombaton várják a szervező Kószák aktivistái 9 órakor Majkon, a kis kápolna alatti téren.

2019. March 24., 10:31