Péntek délután tartotta éves közgyűlését és beszámolóját az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, melyen az önkéntes lánglovagok mellett ott volt Kiss Sándor, az Oroszlányi Rendőrkapitányság vezetője, Komlós Tamás, a Tatabányai Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság parancsnoka, Gánics József, a Polgárőr Egyesület elnöke és Rajnai Gábor alpolgármester is.

Tyukodi József elnöki beszámolójában többek között kitért a 2018-ban elvégzett feladatokra, tisztújításra, az elnyert pályázatokra, valamint ismertette az egyesület 2019-es eseménynaptárát.

Mint az kiderült, tavaly sem tétlenkedett a 39 lelkes önkéntes. A 7 kárhelyszínre vonuláson túl segédkeztek a télűző kiszebáb égetésnél és az adventi programoknál, de motoros találkozón is közreműködtek, ahol a gyerekek nagy kedvencének számító habpartival szórakoztatták a kicsiket.

Tyukodi József köszönetet mondott a képviselő-testületnek, amely 600 ezer forintot hagyott jóvá az egyesületnek eszközök beszerzésére. Az összegből többek között reflektorokat, projektort, autóalkatrészeket vásároltak, de ebből fedezték a szolgálati jármű biztosítását és a versenyek nevezési díjait is.

Szenyovszky Katalin pénzügyi beszámolójában kijelentette: a szervezet tökéletesen kiegyensúlyozottan működik. A gazdasági vezető kitért arra is, hogy 17 százalékkal bővült az eszközállomány, míg az egyesület nyeresége 48 százalékos emelkedést mutatott tavaly.

- Büszkék lehetünk arra, hogy a fejlődés az idő előrehaladtával nem állt meg, sőt, egyre dinamikusabban növekedett. Az egyesület egyre gördülékenyebben, egyre hatékonyabban működik, az újabb céljainkat már kitűztük, reményeink szerint ezeket is el fogjuk érni – tette hozzá Tyukodi József.

2019. március 30., 08:59