Szerdán sem unatkoztak, akik ellátogattak a Civileké a Ház programsorozat következő állomására, a kézműves napra. Ahogy korábban, most is az OKSZÍK több pontján, különböző feladatok közül válogathattak az érdeklődők.

Népszerű volt a könyves origami, ahol régi köteteket újrahasznosítva, hajtogatással lehetett állatfigurákat, nonfiguratív alakokat, betűket és miegymást varázsolni a porosodó irományokból.

Szintén az újrahasznosítás jegyében zajlott a papírkosár fonás. Itt csíkokra vágott hírlapokból, sodrás és festés után álltak össze a formás alkotások. Nem tétlenkedett a Borbálai Nyugdíjas Klub sem, náluk többek között horgolt és hungarocell tojást lehetett készíteni, díszíteni, valamint a dekupázs technikát is kipróbálhatták a jó kézügyességűek.

Sok kíváncsi tekintetett vonzott Sólyom Jörannak az anyagok kreatív felhasználását bemutató programja, ahol abba pillanthattak be a résztvevők, hogyan lehet egy lézergéppel különböző felületekbe alakzatokat, formákat égetni. Akiket komolyabban érdekelt a téma, feltehették kérdéseiket, de azok sem unatkoztak, akik csak a végeredményre voltak kíváncsiak, ugyanis számos, külön erre az alkalomra készült alkotást vehettek szemügyre. Volt köztük többek között bakelit lemezből készült óra, poharak, poháralátétek és filmekből vett alakzatok. Mint kiderült: az ilyen technikával készült műveknek csak a képzelet szab határt.

2019. April 04., 08:27