Bárcsak megértenék az emberek, hogy az állatok ugyanolyan kiszolgáltatottak, s ugyanúgy függenek tőlünk, mint a gyerekek.

Ezt a gyámságot ránk ruházták – James Herriot sorai jegyében, első alkalommal hirdetett kutyaeledel gyűjtést a környei Művelődési Ház a Gazdátlan Háziállatok Világnapja alkalmából.

A gondolat megszületése Hadverő Katinkához, az intézmény munkatársához köthető, aki pár hónapja maga is egy talált kutyus boldog gazdija, egyben jó ideje az Oroszlányi Ebrendészeti Telep önkéntese, így a felajánlásokat értelemszerűen a város mentett kutyusai nevében fogadta a Művelődési Ház.

S hogy a támogatók ne csupán az adományozás jó érzésével gazdagodjanak, valamennyi gyermeket és felnőttet egy-egy köszönetnyilvánítást és szív/mancs grafikát ábrázoló kitűzővel ajándékoztak meg a szervezők. A jelvényt március 25-e és április 3-a között majdnem harmincan vehették át, így április 4-én, a Gazdátlan Háziállatok Világnapján szép mennyiséget szállíthatott el Környéről az Oroszlányi Ebrendészeti Telep képviseletében Thüringer Ferenc és Tóth Tibor.

Majdnem 114 kg táp, 9 kiló szalámi és pástétom, 39 db konzerv, 14 liter fertőtlenítőszer és jutifalatok érkeztek a mentett kutyusok megsegítésére, a Művelődési Ház kollektívája és a telep munkatársai is úgy vélték, hogy „első nekifutásra” nem lehet ok panaszra, mindamellett, hogy a remények szerint jövő ilyenkor még több kitűző – fogalmazzunk stílszerűen – talál gazdára. Sőt, a kezdeményezés szálait máris továbbszőtte a két együttműködő partner, a későbbi tervekben a világnaphoz kapcsolódóan kutyás délután, kutyás túra is szerepel oroszlányi indulással, környei tókörrel.

A képen Hadverő Katinka és Thüringer Ferenc látható.

2019. április 05., 20:34