Smink tanácsadás és kozmetikumok, fodrászok, műkörömépítők, valamint kozmetikusok bemutatója várta péntek délután a Civileké a Ház programsorozat részeként az érdeklődőket a művelődési központban.

Az említettek mellett oroszlányi lányok, asszonyok mutatkoztak be egy divatbemutató keretében, de a legérdekesebb személy ezen a napon a sokáig titkolt sztárvendég, Ábel Anita volt, akivel Takács Tímea az OKSZÍK igazgatója beszélgetett életéről, szakmai életútjáról.

Mint elhangzott, a művésznő egyik első munkája a Családi kör című sorozatban volt. Ezt követően számos ifjúsági filmben kapott szerepet. Játszott többek között A szeleburdi család című filmben is. 1987-ben megkapta Julcsi szerepét a Szomszédok című sorozatban, akit 13 éven keresztül alakított, bár eredetileg csak félévesre tervezte a programot az akkori televízió.

Az érettségi után jelentkezett a Színművészetire, de nem vették fel, és utána többször nem is próbálkozott. Újságírónak tanult a MÚOSZ újságíró iskolában, valamint Egerben az Esterházy Károly Tanárképző Főiskolát is elvégezte pedagógia szakon. Közben rájött, hogy mégsem tud elszakadni a színészettől és a főiskola mellett a Gór Nagy Mária Színitanoda növendéke is volt.

- Hivatásom a színház, de szerelmem a tévézés – mondta magáról a vendég, aki azt is elárulta, hogy bár tud, de nem szeret főzni, és bizony igencsak rendszerető az otthonában.

2019. április 05., 20:37