Hír | Közélet

Változatos, érdekes programokat tartogatott a látogatók számára a Civileké a Ház programsorozat utolsó két napja is.

Szombaton a családi délutánra várták az érdeklődőknek, s a szervezők gondoskodtak arról, hogy ne csak a fiatalabbaknak, de az idősebbeknek is tartalmas kikapcsolódásban legyen részük.

Baba-mama börze, Csiribiri játéktár, hangszersimogató, mesekuckó és kézműves játszóház, francia kávéház fogadta az esemény vendégeit, este pedig a B-Oldal együttes koncertjén szólt a magyar rock!

A vasárnapi zárógálára a Garam Menti Néptáncegyüttes érkezett Oroszlányba a felvidéki Léváról, akiket elkísért a Csemadok ottani szervezetének elnöke, Török Alfréd is, akivel Lazók Zoltán polgármester és Nagy Csaba, a Rákóczi szövetség városi elnöke egyeztetett az ez évi közös programokról.

A Garam Menti Néptáncegyüttes 1952-es megalakulása óta megszakítás nélkül működik. Sikeresen képviseli a nemzeti kultúránkat a nemcsak Szlovákia magyarlakta területein, de bemutatkoztak már Csehországban, Ausztriában és a Székelyföldön is. Vasárnap a szenior és az ifjúsági csoport műsorának tapsolhatott a közönség.

A programon a városvezető is méltatta az csoport bemutatóját, s ezzel az eseménnyel bezárt a Civileké a Ház idei egyhetes rendezvénysorozata.

2019. április 08., 06:43