Negyedik alkalommal rendezték meg a Szakmák Éjszakáját városunkban péntek este. Idén először a katonaság is bemutatkozott a TSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

A korábbi évekhez hasonlóan, az oktatási intézmény különböző pontjain más és más állomásokon, standokon mutatták be a diákok és oktatóik, hogy miket tanulnak, mivel foglalkoznak a tanórákon.

Az épület előtt páncélozott katonai szállítójármű és autómentő jelezte a katonaság jelenlétét. A toborzó ponton ennek megfelelően hatástalanított gépkarabélyt és kézi páncéltörőt is kézbe vehettek a fegyverek iránt érdeklődők, a terepmintás ruhájú hivatásosok pedig szívesen válaszoltak a felmerülő kérdésekre.

Az első emeleten egyből egy rögtönzött kórházban találták magukat a vendégek, ahol a szociális gondozó és ápoló képzés tanulói bárkinek megmérték a vérnyomását és vércukrát, de műseb készítésére is volt lehetőség.

Különösen népszerű volt a világtalan szoba, ami a láthatatlan kiállítás mintájára készült. Az ide belépők röpke bepillantást nyertek a vakok kihívásokkal teli mindennapjaiba. A hangszer-simogatóban származásukat büszkén felvállaló roma fiatalok teljes átéléssel játszottak autentikus cigány zenét, míg a CNC szobákban a marógépeknél használt megmunkáló programot ismerhették meg a vendégek, de a CNC gépek működése mellett a hegesztés alapjait is bemutatták a diákok.

Bartalus Ilona igazgató elmondta: évről-évre kreatívabb ötletekkel állnak elő a kiállítók, és büszke arra, hogy a testület minden tagja kiveszi a részét a program szervezéséből.

2019. április 13., 09:28