Egész délutános programsorozat várta szombaton a Nemzetközi Roma Napra kilátogatókat az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár szabadtéri színpadánál.

Az Oroszlányi Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében ismert, tehetséges roma előadók váltották egymást a világot jelentő deszkákon. A műsor délután egy órakor, Lejla koncertjével kezdődött, aki után a Kale Lulugyi formáció csapott a húrok közé. Őket a magyar és roma himnusz közös eléneklése, majd a köszöntőbeszédek követték.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője példaértékűnek nevezte a város önkormányzata és a helyi roma önkormányzat együttműködését, mint említette, több projekt is az ő bevonásukkal ment végbe.

Lazók Zoltán beszédében előbb kitért a Nemzetközi Roma Nap létrejöttének történelmi okaira, majd kihangsúlyozta, hogy a számos program és konferencia ellenére, amiket a világ különböző országaiban szerveznek ezen a napon, csakis helyi szinten összefogva, együttes erővel lehet maradandó változást elérni. A polgármester azt is elmondta: a roma önkormányzat Oroszlányban már bizonyított, és reméli, hogy a jövőben is együtt tudnak dolgozni a városban élő romák érdekeit szem előtt tartva.

A rendezvényen elismerő oklevelet kapott Schäffer Attila, a cigányságért végzett önzetlen munkájáért, valamint kiosztották a jó tanuló, jó sportoló díjakat is. Elismerésben részesült Babai Attila, Makrai Fruzsina, Rácz Roxána és Kóka Roland.

A műsor Doree, majd Kis Palika koncertjével folytatódott, míg a Karaván Família előadásának végére leereszkedett az este.

A programok alatt a legkisebbek sem unatkoztak, a szervezők őket ugrálóvárral és kis körhintával várták a szervezők.

2019. április 14., 08:39