Ötnapos húsvéti teríték- és ételajánlat verseny indult a Bányász Klubban, melynek megnyitójára szombat délután került sor.

A rendezvény az Oroszlány Barátainak Köre, a Hölgyklub, az Örökifjak Klub és a Bányász Klub szervezésében valósult meg.

Sipos Andrásné, a Hölgyklub vezetője köszöntőjében elmondta, hogy a kiállított terítékek átfogó képet adnak az alkotók kreativitásáról, ugyanis a húsvéti, ünnepi témán kívül nem volt más megkötése a szervezőknek. Kitért arra is, hogy az étkezés kultúrája a szépen megterített asztalnál kezdődik. Mint elmondta, a stílusos tálalás, terítés a legegyszerűbb ételt is különlegessé varázsolja.

Az első alkalommal megrendezett versenyre tízen neveztek, így tíz különböző, aprólékosan kidolgozott teríték és a hozzájuk passzoló ételek várják az érdeklődőket.

A megnyitó előtt a kompozíciókat háromtagú zsűri értékelte, az eredményhirdetésre pedig április 17-én, 17 órakor kerül sor, Lódri Csaba „Asztaldíszítési praktikák” című bemutatója után.

A terítékeket április 17-ig, 14 és 20 óra között tekinthetik meg az érdeklődők.

2019. április 14., 08:43