Három szakközépiskolai osztály 39 diákja járta végig péntek délután utolsó alkalommal az alma mater folyosóit, osztályait, hogy végleg elbúcsúzzanak iskolájuktól.

A ballagókat Rajnai Gábor alpolgármester bocsátotta útra, aki – mint elmondta – éppen ötven évvel ezelőtt maga is ebben az intézményben állt izgatottan a végzősök között, majd több mint harminc éven keresztül oktatta, tanította a fiatalokat a falak között.

- Önök immár felnőttként állnak itt egy új élet küszöbére érkezve, így engedjék meg, hogy a bányászhagyományokat is idézve köszönjek el: jó szerencsét – mondta az alpolgármester.

Szombaton délelőtt a gimnázium folyósói teltek meg szülőkkel, hozzátartozókkal, és természetesen a végzős diákokkal, ahol három osztály 67 fiatalja búcsúzott a minden bizonnyal egy életre maradandó emlékeket adó diákévektől. A ballagókat itt Lazók Zoltán köszöntötte.

- Búcsúzás ez egyben eddigi életetektől, bizonyos értelemben önmagatoktól is. Visszatekintés korábbi életutatokra, számadás, leltár az elmúltakról és előretekintés jövendőtök, céljaitok felé. Most elhagyjátok a gimnáziumot, de a kapuja mindig nyitva áll előttetek. Itt nőttetek fel, ez az iskola éltetett és táplált benneteket. Vigyétek magatokkal, őrizzétek és adjátok tovább azt az örökséget, amit itt kaptatok! Legyetek méltó példaképei az utánatok jövőknek – fogalmazott a polgármester.

Pénteken egyébként a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal már meg is kezdődtek az írásbeli érettségik, amelyek hétfőn a magyar írásbelikkel folytatódnak.

2019. május 05., 21:21