Nagy iramban estek egymásnak a felek a rájátszás visszavágóján, örömteli volt, hogy jól kapták el a rajtot egy 5:0-ás kezdéssel az oroszlányi kosarasok.

Ezek után viszont, sajnos elsősorban a védekezésben elkövetett hibák következtében lábra kapott MAFC. Leginkább Katona jó külső dobásainak és Washington egyéni megoldásainak következtében a 7. percben már 10 pont fölé kúszott a különbség (22:10).

A negyed utolsó perceiben az addig akadozó támadójáték hatékonyabbá vált, aminek az lett a következménye, hogy a negyed végére az oroszlánok 4 pontos különbségre jöttek fel.

A második játékrész sajnos nem hozott lényeges változást. Védekezésben továbbra sem oldották meg a játékosok hatékonyan a Washington, Katona páros őrzését, sőt melléjük még Garamvölgyi is felnőtt a pontszerzésben. A vendégek támadójátéka is hullámzóan alakult, hisz a néha felcsillanó reményt egy-egy buta hibával szertefoszlatták. Sajnos sok eladott labdát és elrontott tiszta helyzetet jegyezhettek a félidőre.

A csapat nagyon elszántan ment ki a második félidőre, egyértelműen látszott, hogy a védekezést sokkal hatékonyabbá tudják tenni, ennek ellenére a MAFC a 26. percig (56:41) rendre visszaverte a különbség csökkentésére tett kísérleteket. A negyed hátralévő perceiben viszont lépésről-lépésre sikerült közelíteni eredményben a hazaiakhoz, aminek a vége az lett, hogy 10 ponton belülre kerülve zárta a negyedet az OSE (65:56).

Újabb fordulat következett a záró negyed elején, hisz a hazai csapat egy újabb jó periódusával a 33. percre időszakosan visszaállította a 15 pontos differenciát. Az oroszlánok minden energiájukat bevetve egyre jobban közelítettek a vendéglátóhoz, aminek végén a 38. percre Mohácsi két triplájával az egyenlítést is el tudták érni. A hangulat egy vérbeli rangadó szintjére jutott, mindkét szurkolótábor űzte a sajátjait, aztán a 39. percben immár 3 pontos előnnyel vezettek az oroszlányiak. Az utolsó perc azzal kezdődött, hogy Katona újra 3 pontost talált, ami eltüntette az addigi előnyt. Erre is volt válasz, hisz Hegedűs és Abell büntetőkből szerzett pontjai után újra 3 pont volt ide. A hosszabbítás utolsó perce a büntetőkről szólt, amiből Abell utolsó másodperces két sikeres kísérletével az OSE jött ki győztesen 96:95-re megnyerve az ütközetet.

Sebastjan Krasovec: „Ahogyan számítottunk rá, egy nagyon nehéz mérkőzés volt idegenben. Örülünk a győzelemnek, de tudjuk, hogy még egy győzelem kell a döntőbe jutáshoz. Kissé puhán kezdtük a találkozót, ez eredményezte a 15 pontos MAFC előnyt a félidőre. A második félidőben szigorítottunk a védekezésen és ennek köszönhetően megfordítottuk a mérkőzést. A csapat hatalmas szívről és küzdésről tett tanúbizonyságot, amelynek győzelem lett a jutalma. A hazai mérkőzésen még jobban kell játszanunk 40 percen keresztül, hogy befejezzük a két győzelemig tartó párharcot."

  • MAFC - OSE Lions 95-96 (25-21, 25-14, 15-21, 18-27, 12-13)
  • Helyszín: Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
  • Játékvezetők: Papp, Balogh, Lengyel
  • OSE: Abell 25/3, Hegedűs 8/3, Illés 8, Nshimba 10, Mohácsi 22/18
  • Csere: Kucsora 3, Anda 2, Kiss 3, Sömenek 4, Zsíros 11/9, Burai -, Bán -
  • Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
2019. május 07., 05:59