Az „Én zeném” sorozat pénteki vendége Cserteg István könnyűzenei tehetséggondozó volt, akit Körtvélyfáy Zoltán kérdezett a zene világában eltöltött 30 évéről.

A Peron Music Tehetségkutató alapítója az OKSZÍK kamaratermében mesélt a kezdetekről, hogyan ragadta magával a zene világa, mekkora hatással volt rá a Beatles muzsikájának sokfélesége és a banda szereteten alapuló zenei stílusa.

A beszélgetésen természetesen szóba került a méltán ismert Peron Music története, ahol olyan tehetségek kezdték el karrierjüket, mint a Margaret Island. Cserteg István elmondta, hogy 1990-ben, amikor a Peron név megszületett, nem gondolta, hogy a megyén kívül is népszerű lesz a tehetségkutató. Azonban hamarosan kiderült, hogy tévedett, hiszen a rendezvény rövid idő alatt országos hírnévre tett szert.

Mint felidézte, a magas szakmai követelmény és színvonal miatt volt olyan év, hogy összesen 50-en éltek a lehetőséggel, hogy kiálljanak a színpadra produkciójukkal, s ekkor nyert a Margaret Island.

A tapasztalt tehetséggondozó kulisszatitkokat is elárult a vendégeknek, kifejtette például, hogy a zenélés csak egy része a feladatoknak, amikkel egy együttesnek meg kell küzdenie. Legalább ennyire fontos a zenekar kommunikációja és az, hogy milyen képet közvetít magáról a közönség felé.

Cserteg István elárulta továbbá, hogy ősszel megnyitja kapuit Tatán hazánk első Regionális Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központja, aminek egy mintegy 700 négyzetméteres közösségi tér fog otthont adni. Zenei tábor, stúdió és megannyi lehetőség várja az újabb tehetségeket, amire 15 fiatalnak ingyenes lehetőséget biztosítanak.

2019. május 12., 08:43