Közel 350-en jelezték az elmúlt napokban, hogy személyesen is részt vesznek június 3-án a város csikkmentesítése érdekében meghirdetett akcióban.

Mint arról beszámoltunk, az eldobott cigarettacsikkek a többezer toxikus anyagot tartalmaznak, megmérgezik a vízkészletet, s nem utolsó sorban rendkívül hosszú időbe telik, amíg lebomlanak a füstszűrőben lévő műanyagok.

A Vujity Tvrtko és az önkormányzat által felvállalt településtisztításra a legtöbben eddig a Hunyadi iskolából jelentkezték részvételüket, 123-an, de az OSE (47 fő) és a Benedek iskola (48 fő) is tisztes csapattal érkezik június 3-án 14 órára a főtérre. Az említettek mellett ott lesznek az Örökifjak klubjának, az Értelmiségi klubnak, valamint az Oroszlány Barátainak köre aktivistái, a Városháza, a Falu- Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, az Eötvös Loránd Szakgimnázium és Szakközépiskola, a Tekergők, a Kollégium és a Bányász Koncert Fesztivál Fúvószenekar képviselői is.

A szervezők továbbra is várják szervezetek, lakóközösségek, baráti társaságok, magánszemélyek jelentkezését a dees.szilvia@gmail.com e-mail címen, vagy a +36 (20) 366-8186 telefonszámon. A jelentkezők adják meg elérhetőségüket.

2019. május 22., 06:33