Hír | Kultúra

A Magyar kultúra tegnap, ma és holnap címmel meghirdetett pénteki programon Nagy Csaba, a Rákóczi Szövetség helyi elnöke köszöntötte a megjelenteket, köztük az előadót, Takaró Mihály írót, irodalomtörténész tanárt.

Mint elhangzott, kultúránk megmaradásának és megőrzésének egyik legfontosabb lépése, hogy egészen apró korától tudatosan neveljük a gyermekünket. A magyar kultúra magját már kiskorban el kell ültetni a gyermek lelkében, hogy abból egészséges nemzeti öntudat sarjadjon ki később. Olvassunk magyar mesét a gyermeknek, járassuk néptáncra, énekeljen, ismertessük meg vele a hagyományainkat, népszokásainkat, mert amit a legfogékonyabb időszakában hall, lát és tapasztal, az határozza meg majd később identitását is.

- Merjünk újra nagyok lenni, hiszen az elszakított nemzetrészek magyarságával ugyan a sok évtized alatt elhitették, hogy kisebbségben élnek, de a hazánkban, a Kárpát-medencében még mindig mi vagyunk többségben. A legfőbb nemzeti összefogó, s megtartó erő nem a gazdaság, nem a politika, hanem a kultúra, mondta az előadó, aki hozzátette: olyan gazdag kultúrával, olyan nemzeti kincsekkel rendelkezünk, mint kevés más nép, nem tagadhatjuk meg ezeket gyermekeinktől, unokáinktól.

2019. június 08., 09:36