Nem első alkalommal ült az orgona mellé Oroszlányban Kálmán Attila, aki szombaton este adott koncertet az evangélikus templomban.

A művész, karnagy 1968-ban született Budapesten. Tatán nőtt fel. Tanulmányait a tatai zeneiskolában kezdte meg Ocskay László és Noll Miklós növendékeként, majd a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta Virágh Endre vezetésével.

1986-1993 a Stuttgarti Zeneakadémia egyházzene tanszakának hallgatója volt, itt szerezte meg orgonaművészi ill. karnagyi diplomáit. Több orgonamesterkurzuson vett részt Németországban és Franciaországban. 2006 január óta a Leonbergi Evangélikus Egyházmegye zeneigazgatója, s már több mint 30 éve a stuttgarti Magyar Protestáns Gyülekezet orgonistája. Rendszeresen vezényel és orgonahangversenyeket ad Európa szerte.

Kálmán Attila jelenleg a liebenzelli Theológiai Föiskola vendégdocense és a württembergi Egyházzenei Szövetség elnökhelyettese. Zeneszerzőként több saját művet jegyez kottában és CD-n.

A szombati koncerten Bach művei mellett Antalffy-Zsíross és Kodály kompozícióit szólaltatta meg, valamint saját improvizációjával szórakoztatta az orgonamuzsika kedvelőit.

2019. június 09., 08:30