Nem a szervezőkön múlt, hogy viszonylag kevesen látogattak ki szombaton a művelődési központ Napfény Karneváljára. A 35 fokos hőségben kevesebben vállalkoztak felkeresni a szórakoztató programokat, mint az elmúlt években.

Pedig a vakáció első napján igazán gazdag programmal várta a fiatalokat Szlezákné Molnár Katalin főszervező. Már délben a helyszínen szorgoskodtak a ház munkatársai és segítőik, akik megpróbáltak minden eseményt a fák védő árnyéka alá telepíteni.

A délután folyamán – többek között – a Silhouette balett és a Cirill együttes táncosai, valamint a Hokkedli Bábszínház művészei szórakoztatták a gyerekeket, akik a légvárban, vagy a kézműves kuckóban is múlathatták az időt, de volt arcfestés, csillámtetoválás és rajzolóstanya is, aki pedig olvasnivalóra vágyott, az igencsak baráti áron válogathatott a könyvtár ez alkalomra felajánlott művei közül.

A szervezők mindent megtettek, hogy a fiataloknak jól kezdődjön a nyári szünet, késő délutánra, a hőség csökkenésével pedig a látogatók is megszaporodtak, akik este még a szabadtéri színpadon fellépő ManGoRise koncertet is megtekinthették a Zenés Nyári Találkozások nyitányaként.

2019. június 16., 10:16