Megtelt péntek délelőtt a Benedek Elek EGYMI tornaterme, ahol a város oktatási intézményei közül utolsóként zárták a tanévet.

- A tanévzáró kicsit számadás is az elvégzett munkáról. Azt vallom, hogy az iskola két alapfeladatának az oktatásnak és a nevelésnek megfelelő összhangban kell lennie. A pedagógusok dolga, hogy a rájuk bízott tanulókkal elsajátíttassák az adott tananyagot, miközben minden pillanatban nevelnek is – ezekkel a gondolatokkal kezdte ünnepi beszédét Lazók Zoltán polgármester, aki a továbbiakban arra is rámutatott: az iskolában az elsajátítandó tananyagon, a kötelezőn túl nagyon sok egyéb hatás is érte a tanulókat, ami éppen formálódó egyéniségüket jobbá teszi. Tisztesség, felelősség, becsületesség, megbízhatóság, szolidaritás. Ezek azok a legfőbb hozzáadott értékek, amiket igyekeznek a pedagógusok átadni a gyerekeknek.

Az intézményben több mint száz diák kezdte meg nyári szünetét, ahol a végzős fiatalokat végleg elbúcsúztattak a tanévévzáró ünnepségen.

Az iskolában egyébként nyáron is tartanak ügyeletet, szerda délelőttönként – tudtuk meg. A kollégiumba való beiratkozásra augusztus 21-től van lehetőség, ahogyan az ebéd befizetésére is. A tanévnyitót pedig szeptember 2-án, hétfőn reggel 8 órakor rendezik meg.

2019. június 21., 20:23