Egynapos villámlátogatásra érkezett Oroszlányba péntek délben az Arad melletti Pécska városának polgármestere és kísérete.

Lazók Zoltán és Rajnai Gábor alpolgármester a városházán fogadta Antal Pétert, valamint a pécskai képviselő-testület két tagját, Halasi Andrást és Szép Sándort.

A településvezetők a szociális támogatási rendszer helyi módszerei mellett tárgyaltak a munkaerő- és bérlakáshelyzetről, illetve a lakossági észrevételek, javaslatok kezeléséről. A délután folyamán a vendégek többek között felkeresték az épülő sportcsarnokot, a strandot és az ipari parkot, valamint megtekintették a majki kastélyegyüttest, majd szombat délelőtt a Bányászati Múzeum anyagával ismerkedtek.

Oroszlány és a romániai település kapcsolata idén májusra datálódik, amikor fesztiválsikereinek köszönhetően a Bányász Népdalkör meghívást kapott Pécska Város Napjaira. A 14-ezres helység első embere, Antal Péter akkor személyesen invitálta az eseményre Lazók Zoltán polgármestert és Rajnai Gábor alpolgármestert is. Ezt a vizitet viszonozta Pécska delegációja a hétvégén.

2016. augusztus 06., 08:43