Hír | Kék hírek

Sokan nyáron, még jóval a fűtési szezon előtt megvásárolják a téli tüzelőt. A kisebb településeken és falvakban már ilyenkor feltűnnek házalók. A kényelmes vásárlási lehetőség elsősorban időseknek, vagy a szállításhoz megfelelő járművel nem rendelkezőknek csábító lehet, főleg ha az ajánlott vételár is kedvező.

A rendőrség azonban óvatosságra hívja fel a figyelmet! A tapasztalatok azt mutatják, hogy a házaló árusok nem minden esetben jóhiszeműek. Gyakran megkárosítják a gyanútlan embereket, amihez különböző módszereket alkalmaznak. Tűzifa adásvételéhez kapcsolódóan a leggyakoribb módszer, hogy a megvásárolt - azaz kifizetett - mennyiség jelentősen elmarad a ténylegesen lepakolt fa mennyiségétől.

Hiába a vevő előtt elvégzett mérés, a csalárd szándékkal érkező házalók jól tudják, hogyan játszhatják ki a vásárló figyelmét.

Vásárlásnál a lehető legkörültekintőbben járjanak el, kizárólag ellenőrzött helyről, ismert kereskedőktől vásároljanak.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr- főkapitányság minden évben találkozik ilyen jellegű bűncselekményekkel. Kérjük, hogy bármilyen kedvezőnek is tűnik az ajánlott vételár, ne dőljenek be a csalóknak! Ha gyanús körülményt észlelnek, tegyenek bejelentést a 107-es, 112-es segélyhívószámok valamelyikén.

KEM-RFK

2016. augusztus 08., 07:58