Tovább mérséklődött a megyénkben nyilvántartott álláskeresők száma. A félév utolsó hónapjában 5.491 fő álláskereső szerepelt a megyei nyilvántartásban, akiknek a gazdaságilag aktív népességen belüli aránya 3,8%-ot mutatott – hangzott el a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal sajtótájékoztatóján.

A Foglalkoztatási Főosztályunk és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai is azon dolgoznak, hogy a jövőben még tovább javuljanak az adatok. Fontos, hogy jelenleg is több mint 3000 állásajánlat szerepel a kínálatban – hangsúlyozta Kancz Csaba kormánymegbízott, aki úgy fogalmazott: örömteli a pályakezdő fiatalokkal kapcsolatos kedvező adat is: júniusban számuk 447 főre változott, ez a teljes nyilvántartott állomány 8,1 %-a. A csökkenés az előző évhez képest 28,6 %-os változást jelent.

A nyári diákmunka elősegítésére indított program célja a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítése. A megyének 75 millió Ft állt rendelkezésre, amelyből minimálisan 850 nappali tagozatos diák programba vonását kívánták megvalósítani. Elsősorban önkormányzatok voltak a foglalkoztatók, de múzeumok, óvodák, szociális ellátó intézmények és fürdők is igénybe vették a diákok munkáját.

kormanyhivatal.hu

2016. augusztus 16., 07:45