Két hónapon keresztül Tatabányán és Oroszlányban ellenőrzi a középmagas lakóépületek (5-10 emeletes társasházak) tűzvédelmi helyzetét a Tatabányai Katasztrófavédelmi Kirendeltség. Az ellenőrzések célja a jogszabályi előírások érvényesítése a lakók biztonsága érdekében.

Sajnos, már az első napokban szabálytalanságokkal találkoztak a szakemberek. Leginkább az jellemző, hogy a menekülési útvonalakat szűkítik le bútorok elhelyezésével a közösen használt folyosókon, lépcsőlejárókon vagy előterekben. Amennyiben a menekülés céljára a legfelső emeleten kialakított, a tetőre feljutás útvonalát is lezárják a lakók, akkor szintén szabálytalanul járnak el. Ez a cselekmény nehezíti a tűzoltói beavatkozást, a menekítést, és adott esetben egy beteg személy hordágyon történő szállítását is akadályozza.

Mindezek miatt a hatóság felhívja az érintettek figyelmét, hogy fokozottan ügyeljenek a házakban kihelyezett tűzvédelmi szabályzatban leírtak betartására, mivel az saját testi épségük és anyagi javaik védelmét is szolgálja.

-katasztrófavédelem-

2016. szeptember 10., 07:58