Hír | Önkormányzat

Lazók Zoltán polgármester és a pályázat nyertesének képviselője (Hornyák Kft.) szignálta péntek délelőtt azt a dokumentumot, ami a bruttó 37 millió forintból megépülő, a Rákóczi-Takács I. u kereszteződésében tervezett mini körforgalom startját jelenti. A könnyen telepíthető, 30-40 nap alatt kivitelezhető projektet, november közepére szeretnék átadni a forgalomnak.

A tervezett körforgalmi csomópont a meglévő négyágú kereszteződés geometriai kialakítását felhasználva, előregyártott műanyag terelőelemek útburkolatba való rögzítésével készül. A sárga/fekete elemekből épített belső körgyűrű 3,3 méter sugarú, amely mellett 1,5 m széles, forgalomtól elzárt terület kerül felfestésre. A tervezett létesítmény meglévő kiemelt szegélyekkel határolt külső sugara 12 méter lesz.

A forgalomtechnika kiépítését megelőzően mind a négy forgalmi ágon az út meglévő burkolatát 4 cm vastagságban marni, majd újraaszfaltozni szükséges. A tervezett csomópont útépítési beavatkozással nem jár, csupán a gyalogos és kerékpáros létesítmények csatlakozását kell részben átépíteni. A terv szerinti új közúti jelzőtáblákat kell kihelyezni, útburkolati jeleket felfesteni – áll a szerződés műszaki tartalmát rögzítő dokumentumban.

2016. szeptember 10., 08:05