A Modern Vállalkozások Programja keretében szervezett előadássorozatot és fórumot szerdán Esztergomban a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A program a mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújtott informatikai fejlesztéshez szükséges tájékoztatást, valamint támogatást.

A projekthez csatlakozó, minősített cégek megkapják a Digitálisan Felkészült Vállalkozás címet, melynek birtokában plusz 5 százalék vissza nem térítendő többlettámogatást kaphatnak vállalati informatikai pályázatok esetében.

Szerencsés László, a kamara elnöke köszöntőjében elmondta, hogy idén még két, jövőre pedig további három hasonló fórumot szerveznek a megye különböző településein. A következő előadássorozatra október 6-án kerül sor Tatabányán, a Vértes Agorájában.

Az érdeklődőknek elsőként a „Vállalkozz digitálisan!” program vezető infokommunikációs tanácsadója, Bencsik György mutatta be a teljes projektet, valamint ismertette a pályázati lehetőségeket. Előadásában szólt arról, hogy országszerte 29 tanácsadó segíti a vállalkozásokat az adott pályázaton való részvételben. Megyénk tanácsadója Major György, elérhetősége a www.vallakozdigitalisan.hu oldalon található meg.

A résztvevők weblapok üzemeltetéséről, felhőalapú adattárolásról, a dokumentumkezelés elektronikus újdonságairól és az on-line marketingről hallhattak előadásokat, majd kötetlen beszélgetésen tehették fel kérdéseiket.

-kereskedelmi és iparkamara-

2016. szeptember 15., 06:36