Örömteli látvány volt az OSE Lions első hivatalos hazai mérkőzésén azt látni, hogy igazán van igény a gyönyörű, új csarnokra és a kosárcsapatra Oroszlányban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a lelátót elfoglaló hétszáz szurkoló.

Ennek megfelelően, talán túl könnyen is jutottak előnyhöz a hazaiak, amit a Győr egy gyors időkéréssel kompenzált is. Támadásban jól működött a szerkezet, ám a védekezés hagyott kívánnivalót maga után. Külső dobásokkal operált az ellenfél, sikeresen. Ennek eredményeképp 2 pontos előnnyel zárták az első negyedet.

A folytatásban már jobban mentek a külső dobások, a vendégek beálltak zónára, ám félidőre mégis egy pontra fogyott az addig felépített hat-nyolc pontos előny.

Aztán a fordulás után már azt láthatták a nézők, hogy beindult a kőkemény védekezés, ritkán akadt rés, ebből pedig rendre lerohanták ellenfelüket az oroszlánok. Ha nem sikerült, akkor pedig jött a Kiss-Wehner-Lewis trió, és rendre betalált valamelyikük egy-egy hárompontossal, megtörve ezzel a vendégek ellenállását.

A negyedik etapnak is nagy elánnal állt neki az OSE. Akadtak ugyan hibák, de uralták a játékteret, védekezésben gyakorlatilag mindenki jól szállt be. Zsíros sem tétlenkedett a lepattanóknál, már csak a különbség maradt kétséges. Ha az elején kicsit döcögősebben is, de az együttes hozta a kötelezőt.

Vavra András: "Tipikus első mérkőzés volt, le kellett vetkőzni a kezdeti lámpalázat. A második félidőtől, egy erős ellenfél ellen is, úgy dominált a csapat, ahogy azt nekünk kell.

Voltak extra egyéni teljesítmények támadásban, de mindenki markánsan kivette részét a győzelemből. Megmutattuk, milyen jól tudunk védekezni, ha igazán odatesszük magunkat. Ez adta meg az alapot ahhoz, hogy végül simán hozzuk a meccset, ami nagyon bíztató a jövőre nézve. Megyünk tovább, szeretnénk Veszprémben is nyerni."

  • OSE Lions–Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 93-70 (23-25, 18-15, 28-14, 24-16)
  • Helyszín: Oroszlány (700 néző)
  • Vezette: Tőzsér, Jurák, Sentényi
  • OSE: WEHNER 14/6, LEWIS 24/9, Zrínyi -, KISS 25/12, Varga 4
  • Csere: Gorzsás 4, Zsíros 6, Burai -, Sonyák 4/3, KOVÁCS 10/ 6, Keller 2
  • Edző: Vavra András
  • Jók: Kiss, Kovács, Lewis, Wehner.

Fotó: Karácsony Tamás

2016. szeptember 19., 10:02