Komárom-Esztergom megyén kívül Budapestről, valamint Veszprém, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Hajdú-Bihar megyéből is érkeztek helyi újságok, települési és intézményi honlapok szerkesztői, munkatársai, PR menedzserei a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Helyi Lapok Szakosztályának háromnapos oroszlányi képzésére.

A péntek reggeli regisztrációt követően Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a település vendégeit, akik között ott volt Siófok alpolgármestere is. A városvezető az információáramlás fontosságát kiemelve ismertette Oroszlány nyáron alakult Médiacentrumának felépítését, feladatait, majd Kleer László főszerkesztő, fotóriporter előadása nyitotta a programot, aki a sajtóetikáról, sajtójogról és a sajtószabadságról beszélt, gyakorlati példákkal illusztrálva előadását. Szintén ő tartott prezentációt a fotó szerepéről és hatásáról az újságban, illetve egyéb kiadványokban, online-felületeken.

Oroszlány immár negyedik alkalommal ad otthont képzésnek, s mint azt Gönczi Mária projektvezető a kurzust ismertetve megfogalmazta: a hallgatók többek között megismerkednek a helyi sajtó feladatával, a település elért eredményeinek, meglévő problémáinak kommunikálásával, az önkormányzati, intézményi honlapok kezelésével, valamint tanulnak műfajismeretet, általános és közéleti protokollt is.

A vasárnap végződő képzés előadói között lesz még Görög Ibolya Európa hírű protokoll szakértő, Komlósi Gábor egykori tv-riporter és „médiaelhárító”, s nem utolsó sorban Nagy Gábor Miklós kommunikációs szakértő.

2016. szeptember 23., 11:34