Jó pár tízemeletes lakótömb van Oroszlányban, de a legszebb vitathatatlanul a Népek barátsága utca 33. szám alatt található, amelynek energetikai korszerűsítés utáni műszaki átadására péntek délelőtt került sor.

Az eseményen, melyen részt vett Lazók Zoltán polgármester, Németh Gábor alpolgármester és Sólyom Jöran, a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke is, Katonka Antalné társasházi közös képviselő köszöntötte a megjelent városvezetőket, a kivitelezők, ellenőrök képviselőit, s nem utolsó sorban a tulajdonosokat, a ház lakóit.

Mint elmondta, 635 nappal ezelőtt született meg a gondolat, hogy pályázzanak az „Otthon Melege Program” keretében történő korszerűsítésre. Miután ez sikeres volt, három hónapja indultak meg a kivitelezési munkák, s most, hogy beindult a fűtési szezon, már érzékelhető a szigetelés jótékony hatása, hiszen kevesebb hőmennyiség fogy. A tervezett 48 milliós összköltségnél, amihez az önkormányzat 9,5 millió forinttal járult hozzá, valamivel több lett a végösszeg, amit a társasházi közösség vállalt magára.

Lazók Zoltán példaértékűnek nevezte a beruházást, kiemelve, hogy a településen ez az első energetikailag megújult tízemeletes ház, amelynek példáját reményei szerint több épület lakói is követni fognak.

Sólyom Jöran annak a reményének adott hangot, hogy a befektetés megtérül a csökkenő költségeknek köszönhetően.

A Népek barátsága utca 33. lakói egyébként 5 éves futamidejű hitelt vettek fel a beruházáshoz, s mint azt a közös képviselő elmondta, az utóbbi időben javult a közös költség fizetési morálja, alig van 90 napnál hosszabb idejű elmaradás.

2016. október 07., 13:40