Lackovics Irén, a Szociális Szolgálat vezetőhelyettese köszöntötte elsőként csütörtök délután az idősek gondozóházának szépkorú lakóit az Idősek Világnapja alkalmából szervezett rendezvényen.

Rajnai Gábor alpolgármester beszédében szólt többek között arról, hogy az lenne kívánatos, ha évente, nemcsak egy napig irányulna a fiatalabbak figyelme az idősebb generációk irányába, hanem 365 napon át, hogy az év minden napján érezzék a család, a társadalom megbecsülését. Érezzék, hogy szükség van rájuk, érezzék, hogy vannak dolgok, amit ők jobban tudnak, vannak dolgok, amit csak Ők tudnak, hiszen az élet során felgyülemlett tapasztalatot nem pótolhatja semmi, az évek során megélt helyzetek nem taníthatóak meg egy könyv lapjaiból, vagy egy elmondott történetből.

- Nekünk, ma még aktívan dolgozóknak pedig az a feladatunk, hogy idős embertársaink számára olyan életkörülményeket biztosítsunk, mely lehetővé teszi számukra az öregkorhoz méltó derűs életet. A család gondoskodása mellett az önkormányzatnak és a helyi civil társadalomnak is mindent meg kell tenni azért, hogy a megérdemelt pihenés éveiben megkapják mindazt a támaszt, mely megszépítheti, teljesebbé teheti napjaikat – fogalmazott az alpolgármester.

Az ünnepi gondolatokat követően versek, regényrészlet, valamint Kiss Krisztofer és Juhász Laura slágerekből és musicalrészletekből összeállított műsora szórakoztatta az intézmény szépkorú gondozottjait.

2016. október 13., 16:47