Ipari Park bővítésével kapcsolatosan júniusban számoltunk be az ún. Tudományos és Technológiai Park (TTP) cím megszerzésének lehetőségéről. A 2016-os évben TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében országosan 40 milliárd forint, GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) keretében 6 milliárd Ft áll rendelkezésre ipari parkok és TTP-k fejlesztésére.

A TTP cím megszerzésének előnye többek között, hogy tudományos igényű iparfejlesztés, és a high-tech vállalatok számára megfelelő környezet alakulhat ki, növekedhet a szakképzett és diplomás munkahelyek száma, várható a szakképzés fellendülése, További prioritás, hogy városmarketing szempontból presztízs értékű együttműködések, fejlesztések jöhetnek létre, ami által Oroszlány régiós helyzete erősödhet.

Hétfőn újabb, széles körben folytatott tárgyalás történt az ipari parki cégek az IPE szakemberei, Lazók Zoltán polgármester, Németh Gábor alpolgármester, az ipari park üzemeltetését ellátó önkormányzati cég, valamint K+F tevékenységet végző vállalkozások részvételével az együttműködési lehetőségiről az Oroszlányi Tudományos és Technológiai Park létrehozása céljából – tájékoztatott az alpolgármester.

A nevezett cím elnyerésére az önkormányzat az IPE-vel és a Varikont Kft-vel közösen pályázatot készít elő, ami még az idei évben benyújtásra kerül az illetékes minisztériumba. A gazdasági társaságok és nevezett felek együttműködési megállapodásának kialakítása a folyamat fontos és nélkülözhetetlen alapköve, ezért is került rá sor a városházán.

2016. október 17., 13:24