Megyei Értéktár Napot rendeztek pénteken a Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája, valamint Komárom-Esztergom Megye Önkormányzata szervezésében a komáromi Monostori Erőd Jókai-termében.

A nagyszabású eseményre 17 megyei település és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat jelezte részvételi szándékát. Járásunkból egyedül Oroszlány mutatkozott be kiállítási anyagával. A standon megtekinthetők voltak a települési értéktárba felvett műemlékeinket, múzeumainkat, szobrainkat, művészeti csoportjainkat bemutató kiadványok és emléktárgyak.

Egyedi volt az Oroszlányi Közösségi Színtér és Könyvtár által összeállított fotóalbum, amely a városi értéktárban szereplőket egységesen mutatja be. A tárlatot Nagy Csaba, az oroszlányi Települési Értéktár Bizottság tagja, Lisztmayer Andrea városmarketing referens és Körtvélyfáy Zoltán művelődés-szervező állították össze.

Az egésznapos programot a Magyarock Dalszínház, a Napraforgó Citerazenekar, a Duna Népdalkör előadása, és a Komáromi Lovasszínház bemutatkozása színesítette. A kulturális blokkok tárházát bővítette "Hagyomány és innováció" címmel a népi mesterségeket, az irodalmat bemutató beszélgetések, továbbá az "Értékek összekötő ereje" és a "Közgyűjtemények és turizmus" című előadás. Zárásként a Garabonciás Táncegyüttes műsora szórakoztatta a résztvevőket és a látogatókat.

2016. október 23., 10:50