Szakmai látogatásra utazott Lazók Zoltán polgármester és Németh Gábor szakmai alpolgármester kedden Siófokra, ahol Lengyel Róbert polgármester és Potocskáné Kőrösi Anita alpolgármester fogadta az oroszlányi vezetőket.

A tartalmas, több témát felölelő megbeszélés során a felek megosztották a két település működésének és tervezett fejlesztéseinek néhány részletét, feltártak több hasonlóságot és kapcsolódási pontot, melyek segítségével a jövőben a szorosabb együttműködésre, és a jó példák közös hasznosítására is sor kerülhet.

A vendéglátók programjai közül Oroszlány számára elsősorban a Siófokon évek óta sikeresen működő „fecskelakás program”, a rendkívüli eredményeket elérő, nagy számban, korszerű eszközökkel kiépített kamerarendszer, a helyi turisztikai egyesület működése, valamint a városmarketing tevékenység fokozatos átalakulása volt a leginkább hasznos, gondolatébresztő.

A siófoki vezetők az ipari park kialakításának, fejlesztésének gyakorlati lépéseivel, a városi létesítmény és városüzemeltetési cégek kialakításával és működésével kapcsolatos oroszlányi tapasztalatokról fogadták érdeklődéssel a gyakorlati példákat.

Közös problémaként merült fel, hogy mindkét településen komoly és kellemetlen problémát okoz az illegális hulladéklerakás, melynek felszámolási lehetőségeiről, módszereiről is egyeztettek a felek.

2016. október 26., 10:55