Fél évszázada, hogy 1966-ban két vereséggel és húsz győzelemmel, a magyar bajnokság első osztályába került Oroszlány kosárlabdacsapata. Erről a bravúrról emlékeztek meg pénteken az esti mérkőzés előtt. Az ünnepségen a „régi nagyok” közül is többen tiszteletüket tették, akiket Lazók Zoltán polgármester és Beck Ferenc egyesületi elnök köszöntött, ezt követően pedig újabb győzelmet aratott az OSE Lions.

Az első pillanattól kezdve nagyon komolyan vették a találkozót a hazaiak, fikarcnyi esélyt sem adva a pápaiaknak. Az első pillanattól világos volt, melyik csapat távozhat győztesen.

Óriásiak voltak védekezésben az oroszlánok, elvétve jutott csak el dobóhelyzetig a tabella ötödik helyezettje. Támadásban is nagy volt az iram, és szebbnél szebb megoldásoknak tapsolhattak a szurkolók. Már félidőnél tizenegy triplát jegyzett az OSE, tetemes előnyt kiharcolva és idejekorán eldöntve a mérkőzést.

Hasonló volt a forgatókönyv a második játékrészben, az utolsó felvonás első egy-két percében történt megtorpanást kivéve. Nagyot játszott a csapat, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyert annak ellenére, hogy csak kilenc bevethető játékos állt rendelkezésre az este folyamán.

Vavra András: „Erős edzéseket vezényeltünk az elmúlt pár hétben, a mérkőzés előtti napokban sok pontosítással vegyítve, remélem, hogy ennek a hozománya is volt a mai este. Mindenki nagyon jól állt hozzá a meccshez, igazi csapatként játszottunk. Bízom benne, hogy ez a forma marad már idénre és karácsonyig behúzzuk a legfontosabb mérkőzéseket is. Ha ezt a szintet tudjuk tartani, sikerülni fog, ez a társaság képes rá, ha így dolgozunk egymásért.”

  • OSE Lions-Pápai KC 106-41 (34-10, 26-6, 25-11, 21-14)
  • Helyszín: Oroszlány (700 néző)
  • Vezette: Válé, Józsa, Győrki
  • OSE: Zsíros 14/12, Lewis 27/15, Sonyák 14/3, Burai 13/3, Varga 12
  • Csere: Kiss 6/6, Kovács 9/6, Wehner 10/6, Zrínyi 1
  • Edző: Vavra András
  • Jók: Burai, Kovács, Lewis, Sonyák, Varga, Zsíros
2016. november 13., 10:23